Noa

Noa is geboren op 2 februari 2016 bij de familie koudijs op de Hoge Veluwe. Haar officiële stamboomnaam is Freule Noa van de Berjanko. Toch is Noa geen vreemde eend in de bijt tussen onze Berner Sennen honden want Noa is namelijk een nakomeling (achterkleinkind) van onze eigen Joy.


  

    

De familie Koudijs heeft in 2008 een dochter van Joy bij ons gekocht en daar hebben zij weer pups mee gefokt. Zo is het dus gekomen dat Noa bij de familie koudijs geboren is maar toch een afstammeling is uit onze eigen lijn. Joy was op haar beurt weer een dochter van onze Malou en Joviale Joep van de barking bunch. Het was een super fijne lijn wat betreft karakter en gezondheid dus vandaar dat we weer verder gaan fokken met deze lijn.

Noa kun je omschrijven als een prachtige fors gebouwde teef met een zeer mooi hoofd. Ze heeft een lief, zachtaardig en rustig karakter en ze is zeer sociaal met andere honden.  

 

 

  

  

 

 

 

 

    Bovendien is ze slim en leert daardoor erg snel. Noa is uiteraard ook gekeurd op haar heupen met als resultaat HD A met norberg waarde 40. Haar ellebogen zijn alle twee geheel ED vrij. Met deze prachtige resultaten zijn we erg blij en is Noa net als haar voorouders helemaal goed gekeurd voor de fokkerij.

 


Berner Sennenkennel Anja van Bijnen | Deze site is gemaakt met Webklik.nl